ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ.




Έχετε σκεφτεί ποτέ ποιός είναι αυτός που έχει την περισσότερη δύναμη να καθορίζει το μέλλον των ανθρώπων; Το μέλλον μιας χώρας αλλά και το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας;
Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε με βάση τα πολιτικά αξιώματα διάφορους, όπως πρωθυπουργούς και προέδρους χωρών, πλανητάρχες όπως αποκαλούν τους προέδρους των ΗΠΑ, βασιλιάδες, κτλ, θα μπορούσαμε να σκεφτούμε με βάση το χρήμα, τις αγορές, τους τραπεζίτες κτλ.
Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε διάφορους που παίζουν το ρόλο τους στη σχεδίαση του μέλλοντος, ακόμα και εμάς τους ίδιους. Ναί και εμείς οι ίδιοι καθορίζουμε με τις επιλογές και τις πράξεις μας το μέλλον τοσο το δικό μας, όσο και της χώρας της οποίας είμαστε πολίτες αλλά και ολόκληρης της ανθρωπότητας.
Μόνο που...
Μόνο που οι δικές μας επιλογές και πράξεις... είναι πράγματι συνειδητά δικές μας;

Για να καταλάβουμε ποιός έχει τη μεγαλύτερη δύναμη στο να καθορίζει το μέλλον, είναι αρκετό να ανοίξουμε και να καθίσουμε απέναντι από μια τηλεόραση την ώρα του δελτίου ειδήσεων.
Είναι κάτι που, αν όχι όλοι μας, η πλειοψηφία του κόσμου το έχει κάνει πολλές φορές στη ζωή του.
Σκεφτείτε... η βούληση σας, είναι σε διαφορετικό μήκος κύμματος από εκεί που σας κατευθύνει η τηλεόραση και γενικά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης;
Μπορείτε να ελέγξετε αν σας λένε αλήθεια ή ψέματα;
Αν σας παραπλανούν ή όχι;
Αν σας κατευθύνουν εκεί που θέλουν αυτοί για τους δικούς τους λόγους που μπορεί να είναι πολλοί και διάφοροι ή όχι;

ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΜΜΕ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΕΛΗΣΟΥΝ;

Το πόσο καλός ή κακός είναι ένας κυβερνήτης εξαρτάται από τις πράξεις του ή από το πως θα τον παρουσιάσουν τα ΜΜΕ;
Το πόσο καλό ή κακό κάνουν οι αγορές και οι τραπεζίτες στην ανθρωπότητα, εξαρτάται απο τις πράξεις τους ή απο το πως τους παρουσιάζουν τα ΜΜΕ;
Το πόσο καλός η κακός πολίτης είσαι, εξαρτάται απο τις επιλογές και τις πράξεις σου ή απο το πως θα σε παρουσιάσουν τα ΜΜΕ;
Το αν ένα δικαστήριο πήρε μια σωστή απόφαση εξαρτάται από την απόφαση αυτή καθ΄αυτή του δικαστηρίου ή από το πως σχολιάστηκε από τα ΜΜΕ;

ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΡΙΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΝΕΜΗΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΘΕΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΕΣ, ΠΟΥ ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΘΩΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

Τα ΜΜΕ έχουν τη δύναμη και μπορούν να ανεβάζουν και να κατεβάζουν όποιον θέλουν.
Και αυτό το πετυχαίνουν γιατί έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώνουν τη συνείδηση των ανθρώπων μέσα από ένα γυαλί, μέσα από μια φυλλάδα, μέσα από οτιδήποτε μπορεί να μεταφέρει πληροφορία.

Διαμορφώνοντας λοιπόν τη συνείδηση σου, αυτό που πετυχαίνουν είναι να καθορίζουν τις επιλογές, και τις πράξεις σου. Σε καθιστούν ένα όν με κατευθυνόμενη βούληση. Ένα όν που έχει την εντύπωση ότι, ότι κάνει και ότι πράττει είναι καθαρά δική του επιλογή ενώ στην ουσία δεν είναι.
Τουλάχιστον στις επιλογές όσο αφορά την πολιτική δεν είναι.
Η πλειοψηφία - μας λέει το συνταγματικό δίκαιο - προφυλάσσει την μειοψηφία από τις λανθασμένες επιλογές της.
Ε λοιπόν, χρόνια τώρα στην πατρίδα μας αποδυκνείεται συνεχώς οτι όχι μόνο η πλειοψηφία δεν προφυλάσσει την μειοψηφία, αλλά ούτε και τον ίδιο της τον εαυτό δεν προφυλάσσει.
Και αυτό είναι φανερό και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Μιλάει από μόνο του το αποτέλεσμα.

Θυμίσου ότι τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους πάντα στήριζαν προεκλογικά το κόμμα που θα κέρδιζε τις εκλογές.
------------------------------------

Ο Δημήτρης Θ. Τσάτσος (1 Μαρτίου 1933 - 24 Απριλίου 2010) ήταν Έλληνας πανεπιστημιακός, από τους κορυφαίους συνταγματολόγους της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Στο βίντεο που ακολουθεί εξηγεί γιατί δεν έχουμε δημοκρατία με βάση αυτή ακριβώς τη δύναμη των ΜΜΕ να διαμορφώνουν τη βούληση των πολιτών. 




Δεν υπάρχουν σχόλια